Unele din cele mai des intalnite dispozitive din cadrul unitatilor spitalicesti, azilelor si centrelor de ingrijire medicala sunt paturi medicale electrice . Acestea pot fi simple sau cu cadru de lemn si sunt destinate persoanelor ce au nevoie de ingrijire pe termen lung. Paturile electrice pot avea si accesorii laterale din metal sau suporturi pentru ridicare din pat.
Acestea reprezinta cele mai bune solutii de recuperare medicala si de tratare a disfunctiilor medicale. Paturile medicale cu telecomanda pot fi manevrate cu usurinta si de ingrijitori, dar si de persoanele cu probleme. Aceste paturi medicale contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pentru persoanele in varsta sau care au un grad de mobilitate foarte scazut.
Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca cele mai bune paturi medicale electrice?
Paturile medicale electrice trebuie sa beneficieze de o functionalitate exceptionala ce este oferita de somiera ce ajuta beneficiarul sa isi regleze singur, cu ajutorul unei telecomenzi pozitia de sedere si de relaxare in functie de starea de moment. Sistemul de rabatare trebuie sa aiba inclus un motor silentios, al carui zgomot sa fie aproape imperceptibil, conditie obligatorie pentru un pat medical.
Mai mult decat atat, structura patului trebuie sa fie foarte rezistenta pentru pacienti si sa suporte greutati mari. Pe lateral, dar si in zona picioarelor, se pot monta panouri din lemn menite sa elimine riscul caderii din pat. Inainte de a comanda un pat medical electric, este foarte important ca oamenii sa ia in calcul si parerea medicului curant si estimarea perioadei in care va ramane imobilizat la pat.
Cele mai citite articole
Paturile vin in diverse modele si la diverse preturi, fiind ideale atat pentru locuinte, cat si pentru unitati medicale si de recuperare. Paturile medicale semi-electrice ofera manevrabilitate in ceea ce priveste modificarea pozitiei pacientului in sezut sau decubit dorsal.
Un alt aspect pe care multi pacienti il trec cu vederea este masurarea dimensiunii usilor, a holului si a principalelor zone de acces pentru a fi sigur ca patul incape fara mari batai de cap. In cazul in care pacientul locuieste in casa cu etaj, patul trebuie amplasat intr-o zona cu acces usor, cel mai adesea la parter.
Majoritatea paturilor medicale electrice sunt dotate cu grilaj din metal sau plastic pe margine pentru a impedica pacientii sa cada si sa ii agraveze situatia. Salteaua antiescare este cea mai buna optune pentru paturile medicale electrice si pentru problemele medicale ale pacientilor.
Solutia ideala pentru cei care au nevoie de asistenta medicala la domiciliu sau la spital – patul medical electric
Patul medical electric reprezinta un adevarat ajutor pentru pacientii care trebuie tinuti sub observatie sau au nevoie de tratament. Paturile medicale electrice sunt usor de asamblat si de utilizat. Rotile paturilor au frane si pot fi blocate pentru mai multa siguranta.
In concluzie, pentru a face o alegere buna in ceea ce priveste investitia intr-un pat medical electric, cumparatorii trebuie sa tina cont de recomandarile profesionistilor, de boala pacientilor, dar si de bugetul pe care il au.