More

  Ultimele Articole

  5 motive sa mergi in Corfu in vacanta

  Corfu este una dintre cele mai importante si spectaculoase insule din Grecia, poate cea mai verde insula cu vegetatie densa si un peisaj plin de flori salbatice colorate, tufisuri si peste doua milioane de maslini. Insula este de neegalat ca frumusete naturala, cu zeci de obiective turistice, plaje pitoresti care se pot explora pe o coasta de peste 215 km lungime, o multime de lucruri interesante de facut si o retea de drumuri bine dezvoltata. 

  De ce sa alegi Corfu pentru petrecerea concediului?

  Corfu, regina incontestabilă a insulelor ionice este inconjurata de celebra Mare Ionica si apele ei turcoaz, de aceea este numită Insula de Smarald a Greciei. Se poate vizita Corfu in mare parte a anului, vremea fiind placuta aici din aprilie si pana in octombrie inclusiv. Cu o cursa charter Corfu se ajunge direct pe aeroportul din capitala insulei, orasul cu acelasi nume, Corfu sau Kerkyra, in greceste. Iata 5 motive principale pentru aceasta destinatie este atat de apreciata.

  Peisajul spectaculos

  Insula are unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din lume. Plajele sunt incadrate de apele turcoaz ale Marii Ionice, pe de o parte, iar de cealalta parte se gaseste o zona verde pe muntele Pantokrator, plina de vegetatie, cu maslini, arbusti si flori intens colorate. Gradinile amenajate ale complexurilor hoteliere profita din plin de vegetatia abundenta.

  Corfu, un oras fascinant, incarcat de istorie

  Cele mai citite articole

  Orasul Corfu este un amestec incantator de arhitectura venetiana din partea veche, medievala si arhitectura moderna a orasului nou. Intr-o veche denumire, era cunoscut drept Kastropolis care inseamnă un oras in interiorul castelelor, deoarece in trecut a fost unul dintre putinele asezari din lume inconjurate de zidurile atat ale vechii cetati, cat si ale celei noi, pastrandu-si intact stilul venetian cu alei inguste si cladiri inalte, un oras mai degraba italienesc decat grecesc, care nu s-a schimbat, in ciuda dezvoltarii intense.

  Numeroase facilitati de cazare

  Această insula ofera o multime de facilitati de cazare de calitate, potrivite pentru toate varstele. In primul rand, Corfu este perfect pentru familii, cele mai bune locuri sunt complexurile hoteliere cu plaje organizate si o multime de facilitati.

  Vremea placuta jumatate din an

  Corfu are o clima relativ constanta in sezonul cald, fara ploi, vanturi si umiditate excesiva. Cele mai bune luni pentru petrecerea concediului sunt cele de primavara si de toamna, cand vremea este calda si blanda, fara arsita verii sau ploile din anotimpul rece.

  Se ajunge usor 

  Nu in ultimul rand, insula este foarte accesibila turistilor datorita aeroportului din orasul Corfu, in care se ajunge cu ajutorului curselor charter. 

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare