More

  Ultimele Articole

  Tu stii ce trebuie sa faci in cazul unei urgente stomatologice?

  Durerea este primul semn ca o persoana se confrunta cu o urgenta stomatologica ce nu trebuie ignorata si pentru a remedia cat mai repede situatia, vizita la cabinetul unui medic dentist este obligatorie. In caz contrar, daca este vorba de o afectiune, ea se va extinde si la restul dintilor, iar in loc ca problema sa fie rezolvata in cateva minute, pacientul va avea nevoie de o interventie. 

  Printre urgentele stomatologice cel mai des intalnite ce pot fi remediate la o clinica se numara dintii ciobiti sau fracturati, cei scosi din alveola, pierderea obturatiei sau a coroanei dentare, dezlipirea unui bracket al aparatului dentar, abcesul, sangerarea si durerea post-extractie. 

  Ce e de facut in cazul abcesului dentar? 

  Nu toti oamenii sunt constienti de faptul ca abcesul dentar este o urgenta stomatologica si se asteapta sa treaca de la sine. Adevarul este ca daca abcesul nu este tratat la timp, el se va extinde si la tesaturile invecinate, iar acest lucru poate duce la niste infectii grave. Cele trei tipuri de abces sunt cel dentar periapical, cel gingival si cel parodontal. 

  Cele mai citite articole

  Pentru a elimina abcesul, medicul stomatolog va realiza un tratament de canal si se vor folosi substante concentrate, diminuand astfel bacteriile. Pe langa interventia propriu-zisa, medicul va mai putea recomanda si niste medicamente pentru acasa. 

  Ce poti face pentru a evita aparitia urgentelor stomatologice? 

  In cazul fiecarei afectiuni exista alte masuri ce pot fi urmate pentru a evita aparitia unor urgente stomatologice, iar in cazul abcesului este vorba de carii. Daca nu exista carii, atunci sansele aparitiei unui abces vor fi reduse in mod considerabil. Pe langa clasicul spalat de doua ori pe dinti, folosirea apei de gura si a atei dentare, se mai adauga si vizitele periodice la dentist. 

  Prin urmare, urgentele stomatologice pot avea consecinte grave, asa ca cei care se confrunta cu o durere intensa in zona dintilor nu trebuie sa stea pe ganduri, ci sa se duca la cabinetul unui medic dentist pentru a rezolva cat mai repede problema, fara a mai fi nevoie de o operatie.  

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare