More

  Ultimele Articole

  Accesorizează chic ținutele tale de vară cu bijuterii din aur roz

  Se spune că bijuteriile din aur nu se demodează niciodată, păstrându-și farmecul și strălucirea, indiferent de epocă, indiferent de vârsta purtătoarei sau de tipul de podoabă.

  Însă și aici varietatea modelelor și a nuanțelor care se pot obține în aliaj adaugă un plus de originalitate și rafinament pieselor care se găsesc în oferta unui magazin de bijuterii din aur. Printre acestea, aurul roz este asociat cu feminitatea, delicatețea și romantismul, iar bijuteriile din acest metal prețios pot fi o alegere excelentă pentru o ținută chic de vară.

  Cum se obține culoarea roz a aurului?

  Aurul pur, de 24 de karate este un metal moale, ceea ce îl face destul de fragil în bijuteriile delicate. De aceea, în compoziția aliajului de lucru se adaugă și alte metale, care îi împrumută diferite nuanțe. Se obțin astfel: aur galben, aur alb și fascinantul aur roz, a cărui nuanță trandafirie sau chiar roșiatică depinde de procentul de cupru care se folosește în componența aliajului. 

  Aurul roz a fost obținut pentru prima oară în Imperiul Țarist în secolul al XIX-lea, iar bijuteriile din acest metal prețios figurau și în colecția țarului Alexandru al III-lea al Rusiei. A fost foarte popular și în Anglia victoriană, o perioadă al cărui romantism inspiră creatorii de bijuterii de pretutindeni. 

  La ce ținute se poate purta aurul roz?

  Bijuteriile din aur roz arată grozav cu ținute de culoare nud și neutre. Se pot combina piese vestimentare în nuanțe de pudră de obraz, tonuri de bej și roz nisipiu, cu bijuterii frumoase din aur roz, pentru o ținută elegantă și sofisticată. Culorile neutre precum alb, negru, gri, crem și bleumarin arată, de asemenea, uimitor cu accesoriile din aur roz.

  Cele mai citite articole

  Nuanța se potrivește foarte bine cu ținute lila, alături de alte tonuri de roz pal sau folosită cu nuanțe complementare de albastru-verde, turcoaz sau verde smarald.

  În privința stilului pieselor vestimentare, se recomandă în ținute feminine, vaporoase, cu accente florale, din materiale mătăsoase, naturale, precum bumbacul, pânza topită sau vâscoza. Fie că doamna sau domnișoara optează pentru fuste sau rochii ori pentru pantaloni largi sau salopete de vară, cuvântul cheie este feminitatea. Chiar și o pereche de jeanși poate crea un efect de grație și delicatețe cu o bluză boemă și o pereche de cercei din aur roz.

  În privința accesorizării, imaginația este nelimitată, iar oferta unui magazin de bijuterii este plină de posibilități. Cerceii arată la fel de bine între șuvițe blonde, cât și între bucle ca pana corbului. Nuanțele arămii ale părului încadrează frumos sclipirile calde, cu tentă vintage ale podoabelor din aur roz.

  Un pandantiv delicat se potrivește atât unei adolescente, cât și unei doamne romantice, oferind un farmec aparte ținutelor chic de vară, astfel încât aurul roz constituie o idee excelentă pentru un cadou oferit unei doamne sau domnișoare, indiferent de vârstă. 

  Fie că sunt alese pentru a fi purtate cu grație, fie că vor fi dăruite, bijuteriile din aur roz sunt întotdeauna o alegere care celebrează feminitatea și rafinamentul.

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare