More

  Ultimele Articole

  Tu stii ce obligatii ai de indeplinit catre Fondul de Mediu? Iata ce trebuie sa stii

  Tu stii ce obligatii ai de indeplinit catre Fondul de Mediu? Iata ce trebuie sa stii

  Este cunoscut faptul că pentru sprijinirea protecției mediului și asigurarea unui mediu sigur și prosper, cadrul legal național prevede îndeplinirea obligațiilor care privesc depunerea unor declarații la fondul de mediu de către anumiți agenti economici.

  Te afli în calitatea de contribuabil la Fondul de Mediu dacă obiectul tău de activitate presupune:

  • Producție de materii prime și bunuri de larg consum;
  • Import de materii prime și bunuri de larg consum;
  • Achiziții intracomunitare.

  Bineînțeles, în funcție de produsele inserate pe piața națională și/sau activitățile de import desfășurate, cadrul legal prevede ca în poziția ta de contribuabil să respecți obligațiile ce îți revin, contribuind astfel la susținerea protecției mediului.

  Concret, legislația de mediu din prezent prevede obligația de a completa și depune declaratii mediu online, cu sumele de plată aferente.

  Ce trebuie să știi despre procesul online de depunere a declarațiilor de mediu?

  Pentru o eficientizare a operațiunii de depunere a declarațiilor de mediu, Administrația Fondului pentru Mediu a creat o platformă online, contribuabilii beneficiind de numeroase avantaje, printre care:

  • Acces securizat în sistem și în orice moment al zilei;
  • Timp redus de efectuare a procesului de depunere a declarațiilor;
  • Vizualizarea istoricului privind declarațiile depuse și contribuțiile de plată realizate;
  • Acces imediat la anumite documente informative de interes, puse la dispoziție de instituție;
  • Verificarea confirmării declarațiilor transmise etc.

  Cele mai citite articole

  Prin urmare, dacă trebuie să depui declarații de mediu, principalul lucru pe care trebuie să îl faci este să te înrolezi pe platforma instituției, obținând astfel un cont cu certificat digital.

  Doar prin intermediul acestui cont, te poți autentifica în sistemul electronic și efectua operațiunea de depunere a declarațiilor de mediu.

  3 pași pentru a obține contul cu certificat digital

  • Accesarea formularului de pe site-ul AFM și completarea datelor referitoare la societate, contul bancar utilizat și deținătorul semnăturii electronice calificate.
  • Descărcarea cererii de înscriere și semnarea digitală de către posesorul semnăturii sau de către cel împuternicit prin act notarial și care deține semnătura electronică);
  • Încărcarea pe platformă a cererii și transmiterea întregului formular către instituție.

  După efectuarea acestei proceduri, va trebui să aștepți decizia privind înrolarea în sistem. Aceasta îți va fi comunicată printr-un email pe care îl vei primi pe adresele menționate în formularul completat.

  Dacă cererea ta este aprobată, vei putea să te autentifici în aplicația AFM-online și depune declarațiile de mediu, cu contribuțiile de plată aferente.

  Dacă această operațiune ți se pare dificilă și nu reușești să depui la timp declarațiile de mediu, apelează la serviciile furnizate de EnviroCons, o companie cu vastă expertiză în domeniul protecției mediului.

  Beneficiază de îndrumarea specialiștilor de mediu și bucură-te de înalte performanțe de mediu!

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare