Acasă Casa & Gradina Prin ce mijloace poți să eficientizezi consumul de gaz din locuință?

Prin ce mijloace poți să eficientizezi consumul de gaz din locuință?

0
Prin ce mijloace poți să eficientizezi consumul de gaz din locuință?

Contextul economic actual are un mare impact asupra pieței de gaze naturale, consumatorii devenind mult mai prudenți în ceea ce privește consumul. 

Pentru a nu avea costuri mari și nejustificate la gaz și energie electrică, consumatorii trebuie să identifice și să implementeze acele soluții care se aliniază cel mai bine nevoilor lor de consum.

Ce soluții poți implementa pentru a optimiza consumul în locuință?

Revizia centralei termice

Centrala termică generează un consum destul de mare într-o locuință, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate fi eficientă energetic doar dacă funcționează optim. Pentru a avea certitudinea unei funcționări în parametrii normali, este necesară o verificare tehnică  periodică a acesteia.

Dacă ai o centrală veche, care consumă foarte mult, este bine să ai în vedere înlocuirea acesteia cu una mult mai avantajoasă din punct de vedere energetic. 

Termostatul inteligent

Cele mai citite articole

Termostatul inteligent este o investiție recomandată și utilă pentru locuința ta. Cu ajutorul lui, poți seta temperatura dorită în locuință, iar acesta o va menține constantă. Prin prisma tehnologiei sale inovatoare, termostatul inteligent garantează un control total al modului de încălzire, înlăturând orice risc de consum inutil de energie. 

Alegerea ofertei de gaze naturale potrivite

Un alt aspect important îl reprezintă și potrivirea dintre oferta de gaze naturale și nevoile tale de consum. În prezent pe piața de gaze naturale, există mai mulți furnizori pe care îi poți alege, însă trebuie să te documentezi bine și să te orientezi către cel care îți poate oferi cât mai multă siguranță și servicii de calitate. Cu cât vei fi mai bine informat, cu atât vei fi sigur de alegere și te vei bucura doar de avantaje.

Dacă vrei să știi cat costa metru cub de gaz sau orice informație legată de schimbările de pe piața de gaze naturale pe www.cez.ro vei găsi o serie de informații utile și actualizate, dar și oferte la gaz și electricitate potrivite atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei non-casnici. 

În plus, dacă vrei să înveți mai multe despre un comportament corect din punct de vedere al consumului de energie și să îți schimbi obiceiurile de consum, CEZ îți pune la dispoziție un manual special creat în acest sens. Acesta îți prezintă top 10 sfaturi în vederea eficientizării consumului de energie în locuință, bucurându-te și de costuri mai mici la factură.

Cele mai citite articole