Ultimele Articole

Ajuta-i pe elevi sa invete mai usor prin diversificarea materialului de curs!

Toata lumea stie in ce consta procesul clasic de predare-invatare: profesorul vine, face prezenta, isi spune lectia si da teme pentru acasa. Problema cu acest stil de predare este lipsa feedback-ului din partea elevilor, care in loc sa spuna ca n-au inteles, sunt deja cu gandul la pauza. 

Daca lectia nu este inteleasa, atunci elevii nu vor avea cunostintele necesare pentru a rezolva temele de casa, iar profesorul va trebui sa se foloseasca de urmatoarea ora de curs pentru a explica din nou lectia precedenta. Din aceasta cauza, clasa respectiva va ramane in urma cu programa, ceea ce inseamna ca unele informatii vor trebui predate doar partial, sau chiar deloc. 

Cum se poate diversifica materialul de curs? 

Situatiile de acest gen pot fi evitate prin diversificarea materialului utilizat la ora. In locul prezentarii orale, profesorul va cauta fotografii, diagrame si filmulete pe care sa le redea cu ajutorul unei table interactive. Elevii cu o memorie vizuala buna vor retine mult mai usor informatiile sub forma de imagini, iar cei care retin mai repede informatiile pe cale orala se vor putea folosi in continuare de explicatiile profesorilor, acolo unde este nevoie. 

Cele mai citite articole

A treia categorie care va beneficia de pe urma tablei interactive este cea a elevilor care asimileaza cel mai bine informatiile prin practica. Tabla interactiva vine cu o functie tactila, permitandu-le utilizatorilor sa realizeze diferite actiuni prin atingere. Profesorii se pot folosi de piramida invatarii pentru a lua cele mai bune decizii in privinta modului in care isi desfasoara lectiile, astfel incat toti elevii sa poata invata de la ei. 

De unde poti comanda o tabla interactiva pentru clasa ta? 

Indiferent ca este vorba de un profesor care vrea sa-si imbunatateasca stilul de predare sau un parinte care este de parere ca elevii din clasa copilului sau vor beneficia enorm de pe urma unei table interactive, locul ideal in care vor gasi produse de la diferite branduri este aici. Fiecare produs vine cu o descriere si un set de informatii suplimentare, pe care utilizatorii trebuie sa le citeasca inainte de a plasa o comanda. 

In cele din urma, fiecare elev are un stil de invatare diferit, iar responsabilitatea profesorului este de a-si schimba metodele de predare, astfel incat un numar cat mai mare de elevi sa poata beneficia de pe urma lor, in scopul de a retine informatiile esentiale. 

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare