Vitrinele frigorifice orizontale sau verticale sunt prezențe obișnuite în zilele noastre.
Modelele de vitrine frigorifice verticale au apărut relativ recent pe piață. Sunt convenabile pentru că permit afișarea îngrijită, elegantă, a produselor de cofetărie și patiserie, pentru etalarea diverselor băuturi. Astfel de vitrine pot să fie statice sau rotative. Ultima opțiune este o noutate care a reușit să cucerească inimile multor antreprenori. Într-o vitrină frigorifică rotativă, clientul vede produsele în mișcare circulară. din toate părțile, ceea ce, desigur, îl încurajează să le cumpere.
La ce trebuie să fii atent când cumperi o vitrină frigorifică?
Pentru a nu face o greșeală în alegere, este important nu numai să inspectezi vitrina în exterior ci și să verifici funcționarea acesteia. Este recomandat să acorzi atenție maximă și detaliilor, uneori invizibile pentru un ochi neavizat.
- Tipul de vitrină necesar
Înainte de a cumpăra, ar trebui să te decizi asupra tipului de vitrină. Dacă ai un business în sectorul de catering, atunci vei avea nevoie mai degrabă de o vitrină orizontală cu temperatură medie de răcire și, în unele cazuri, de exemplu pentru o cafenea, de o vitrină mică de blat.
Pentru o cofetărie, patiserie, brutărie, sunt necesare vitrine frumoase orizontale, dar și vitrine verticale, cu rafturi.
Pentru magazinele alimentare se pretează a fi cumpărate vitrine orizontale obișnuite (cu temperatură joasă și medie), dar și vitrine frigorifice verticale pentru băuturi răcoritoare și bere, pentru produse lactate etc.
Pentru o florărie sunt necesare niște vitrine mari verticale cu iluminat atractiv și uși de sticlă.
Ideea generală este că toate punctele de alimentație publică și comerț folosesc vitrine frigorifice pentru depozitarea pe termen scurt a produselor perisabile, precum și pentru etalarea acestora. Care este scopul lor, precum și cum să alegi modelul potrivit pentru afacerea ta, poți citi în continuare.
Pentru a nu greși atunci când alegi, este necesar în primul rând să alegi un model de vitrină frigorifică optim pentru scopul propus.
Orice echipament de refrigerare este caracterizat de minim doi parametri generali:
- clasa climatică care îi permite să funcționeze normal;
- intervalul de temperaturi de răcire în care se poate seta.
Primul parametru caracterizează temperatura ambiantă în care echipamentul poate funcționa optim. Există clase normale, subnormale, subtropicale și tropicale.
Al doilea parametru indică faptul că dispozitivul poate menține un anumit regim de temperatură. Există doar două categorii de vitrine frigorifice după această caracteristică: vitrine de răcire cu temperatură medie și vitrine frigorifice cu temperatură scăzută. Pentru a nu greși, trebuie să te concentrezi asupra utilizării ce va fi dată vitrinei respective:
- pentru ingrediente;
- pentru carne;
- pentru legume;
- pentru băuturi;
- pentru mezeluri etc.
Cele mai citite articole
Există, de asemenea, vitrine combinate, concepute atât pentru produse refrigerate, cât și pentru cele congelate.
După ce te-ai hotărât asupra categoriei de vitrine frigorifice de care ai nevoie, în funcție de clasa de climă și temperatura de răcire, poți lua în considerare și alte criterii de selecție.
Alte criterii pentru alegerea celei mai bune vitrine frigorifice
De exemplu, fii atent la adâncimea suprafeței de expunere a mărfurilor în vitrina pe care urmează să o cumperi.
În vitrinele frigorifice largi, această dimensiune este de peste 110 cm, în cele medii 100 cm, iar în echipamentele frigorifice mai înguste 90 cm sau mai puțin.
Vitrinele frigorifice pot fi monobloc sau compartimentate. Trebuie să alegi modelul potrivit în funcție de produsele pe care vrei să le afișezi în interiorul acestuia.
Dacă există mai multe tipuri de produse într-o vitrină frigorifică, de exemplu, diferite soiuri de legume, atunci este mai bine să alegi o unitate de răcire și afișaj cu împărțire în zone distincte. Dacă intenționezi să depozitezi doar un tip de produs (exemplu: vitrină pentru carne sau vitrină pentru pește), atunci te poți descurca și cu un echipament necompartimentat.
Dacă nu vrei să oprești periodic vitrina spre a o dezgheța, este recomandat să alegi un utilaj de răcire cu sistem No Frost.
Merită să fii atent și la grosimea sticlei (mai ales în cazul unui model de vitrină închisă). Cu cât este mai mare această grosime, cu atât temperatura necesară este mai bine menținută în interiorul echipamentului. Pentru a preveni rănirea accidentală, este important să se aleagă unități frigorifice cu sticlă călită durabilă.
Acordă mare atenție și panoului de control. Acesta poate fi electronic sau mecanic. Primul este mai convenabil, deoarece are butoane pentru reglarea temperaturii în interiorul vitrinei, oprirea și pornirea funcțiilor individuale.
Pentru funcționarea profitabilă a vitrinei, trebuie să mai ții cont și de clasa energetică.
Așadar, pentru a cumpăra o vitrină frigorifică, trebuie să ții cont de multe aspecte. Succesul întregii afaceri depinde foarte mult de cât de corect este ales acest echipament. Studiază ofertele pieței și alege modelul de vitrină frigorifică care te va ajuta la vânzări, nu ți le va reduce!
Intră chiar acum pe tcromania.com dacă vrei să comanzi niște vitrine frigorifice de calitate la preț bun!