More

  Ultimele Articole

  Surse alternative de energie regenerabila

  Surse alternative de energie regenerabila


  Introducere

  O mare parte din energia pe care o folosim zilnic este obtinuta din surse de combustibili fosili, cum ar fi petrolul, carbunele si gazele naturale. Aceste combustibili polueaza si contribuie la schimbarile climatice, fapt ce face necesara folosirea unor surse mai curate si regenerabile. Energia regenerabila, sursa cu potential inepuizabil, poate fi obtinuta din resurse naturale, cum ar fi vantul, soarele, valurile, caldura pamantului si fluxurile de apa.

  Vantul

  Energia eoliana poate fi transformata in energie electrica pentru a alimenta casele si afacerea si este considerata una dintre cele mai curate surse de energie. Turbinele eoliene sunt instalate in locatii cu vant suficient de puternic, precum coasta sau regiunile muntoase. Turbinele folosesc vantul pentru a genera curent electric, iar aceasta energie este furnizata inapoi la”reteaua”. Turbinele eoliene pot fi folosite individual sau pot forma „ferme” eoliene, care functioneaza la scara mai mare.

  Soarele

  Energia solara se obtine prin captarea razelor solare si transformarea lor in energie electrica prin intermediul panourilor solare. Panourile solare sunt instalate pe acoperisul casei sau pe terenul afacerii si capteaza razele solare pentru a crea curent electric. Exista doua tipuri principale de panouri fotovoltaice: monocristaline si policristaline. Acestea pot fi folosite individual sau pot forma „ferme” fotovoltaice, care functioneaza la scara mai mare.

  Valurile

  Cele mai citite articole

  Energia valurilor este obtinuta prin captarea miscarii valurilor si transformarea acesteia in energie electrica. Valurile sunt generate de energia vantului si se misca de-a lungul suprafetei apei. Generatoarele de valuri sunt instalate sub suprafata apei si utilizeaza miscarea valurilor pentru a genera curent electric. O data ce energia este captata, aceasta poate fi furnizata inapoi catre „retea”.

  Caldura Pamantului

  Energia caldurii pamantului se obtine prin extragerea caldurii din interiorul pamantului si transformarea ei in energie electrica. Caldura pamantului poate fi extrasa prin intermediul conductelor sau pupelor de mare adancime, care sunt instalate in adancuri mai mari de 1000 de metri. Utilizand proprietatile fizice ale apei, energia caldurii pamantului poate fi transformata in energie electrica, iar aceasta energie poate fi furnizata inapoi la „retea”.

  Fluxurile de apa

  Energia fluxurilor de apa se obtine prin folosirea cadrului natural al unui rau sau parau si prin transformarea energiei cineticii apei in energie electrica. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unei turbine hidraulice instalate in rau sau parau. Turbina poate fi instalata pe o balta sau pe un curs de apa, unde curentul de apa actioneaza asupra turbinei pentru a genera energie electrica, care poate fi furnizata inapoi la „retea”.

  Energia regenerabila ofera un mijloc curat si inepuizabil de a genera energie electrica. Energia eoliana, solara, valurilor, caldurii pamantului si fluxurilor de apa ofera o alternativa pentru combustibilii fosili, fiind mai curate si mai sustenabile. Energia regenerabila poate fi folosita la scara mare sau la scara mica, oferind oportunitati pentru toata lumea de a crea energie electrica curata.

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare