Acasă Lifestyle Stare de criza romania

Stare de criza romania

0
Stare de criza romania

Introducere

Starea de criza in Romania a inceput in 2012 cand a fost declarata prima criza economica dupa ce economia a intrat in recesiune. Acest lucru a dus la scaderea drastica a veniturilor populatiei si la cresterea costurilor de trai. Dupa aceea, au mai venit crize economice in 2013, 2014 si 2016. Cu toate acestea, economia Romaniei s-a redresat si a ajuns sa se bucure de o crestere economica constanta.

Principala cauza a crizei

Principala cauza a crizei economice in Romania a fost scaderea increderii investitorilor externi. Acest lucru a fost cauzat de schimbarile macroeconomice si de instabilitatea politica. In plus, Romania a experimentat o scadere dramatica a PIB-ului in anii recesiunii si a avut o inflatie mai mare decat media europeana. Acest lucru a dus la scaderea puterii de cumparare a romanilor si la cresterea ratei somajului.

Impactul crizei economice asupra societatii

Criza economica a avut efecte negative asupra societatii romanesti. A afectat in principal familiile cu venituri mici, care au fost nevoite sa economiseasca pe alimente si alte produse de baza. In plus, criza a cauzat cresterea salariilor in sectorul public si a dus la cresterea taxelor si impozitelor. Aceste modificari au afectat in mod direct nivelul de trai al romanilor, care s-au vazut nevoiti sa isi revizuiasca planurile financiare si sa-si reduca cheltuielile.

Masurile luate pentru a iesi din criza

Cele mai citite articole

Guvernul Romaniei a luat masuri stricte pentru a reduce presiunea pe economie si a asigura cresterea economica. Aceste masuri au inclus reducerea politicilor fiscale, restructurarea sectorului bancar si eliminarea reglementarilor inutile. In plus, guvernul a lansat scheme de ajutor, precum si programe de investitii pentru a sprijini companiile si investitorii. Aceste masuri au contribuit la redresarea economiei si la cresterea nivelului de trai al romanilor.

Criza si efectele sale asupra mediului

Criza economica nu a afectat numai economia si nivelul de trai al romanilor, ci si mediul. Schimbarile politice au cauzat o reducere a investitiilor in protectia mediului si a necesitat restructurarea industriei. Acest lucru a cauzat o scadere a calitatii aerului si a apelor, precum si un numar mai mare de deseuri. In plus, criza a cauzat si cresterea ratei de poluare si a sedimentarii.

Concluzie

Criza economica din Romania a avut efecte negative asupra economiei, societatii si mediului. Cu toate acestea, prin luarea de masuri si prin investitiile in sectorul privat, economia si nivelul de trai s-au redresat si au crescut. Acest lucru a fost posibil prin folosirea politicilor economic corecte si prin promovarea investitiilor in domenii ca educatia, cercetarea si protectia mediului.

Cele mai citite articole