More

  Ultimele Articole

  „Oferim furaje premium pentru păsărilor noastre”, susține Iustin Paraschiv, liderul La Provincia. „Avem facilități proprii pentru furaje care ne fac asta posibil!”

  În sectorul agroalimentar, concurența este intensă, iar doar mărcile care pun accent real pe calitatea ofertei lor rezistă cu succes. Un exemplu notabil este Carmistin, sub eticheta La Provincia, un nume pe care l-ai întâlnit des pe etajerele supermarketurilor.

  Iustin Paraschiv, conducătorul La Provincia, a subliniat în mai multe ocazii importanța alimentației de calitate pentru pui, menționând: „Păsările noastre se hrănesc cu cele mai bune furaje. Capacitatea noastră de producție proprie de nutrețuri ne-o permite„.

  Angajații Carmistin pun mare accent pe calitatea alimentației care în cele din urmă ajunge la consumatori, crescând animalele în condiții optime: „Când ne alimentăm, căutăm savori, texturi și un echilibru perfect. Ne depășim constant limitele pentru a furniza produse impecabile„, afirmă Iustin Paraschiv, liderul La Provincia.

  Investiția în unitatea de producție a furajelor – cheia unei alimentații de calitate

  Carmistin garantează calitatea furajelor pentru animalele de la fermele sale prin operarea propriei fabrici de nutrețuri, situată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Băbeni. Modernizată în 2023 printr-o investiție considerabilă, fabrica a văzut o creștere a eficienței în producție, procesare și transport.

  În plus, unitatea dispune de spații pentru stocarea cerealelor și de linii de ambalare a furajelor, având o capacitate mare de împachetare. „Finalizarea acestui proiect ne-a permis să activăm la capacitate maximă instalația de la Băbeni, astfel încât să fie complet funcțională în plină campanie de achiziție a cerealelor„, a comunicat Marius Bărbulescu, directorul diviziei agricole a Carmistin.

  Facilitatea produce diferite tipuri de furaje, incluzând făină, brizură și granule, având și capacitatea de a procesa o varietate de materii prime, de la grâu și porumb la mazăre, ovăz sau orez.

  Modernizarea a inclus și achiziția de noi echipamente, asigurând astfel un proces de producție eficient, sigur și sustenabil, care se concretizează într-o alimentație de calitate superioară. În privința sustenabilității, producția se bazează pe două turbine de cogenerare, care generează o cantitate semnificativă de energie electrică, reducând emisiile de CO2 și costurile energetice.

  Sectorul agricol – nucleul companiei

  Cele mai citite articole

  Calitatea cărnii de pui oferite de La Provincia își are rădăcinile în agricultura de calitate, considerată „nucleul” organizației. Carmistin își gestionează propriul circuit alimentar și investește constant în acest domeniu, cultivând terenuri proprii, inclusiv peste 2.000 de hectare în regim organic.

  Aceste terenuri se găsesc în județele Vâlcea și Prahova, în localitățile Diculești și Baba Ana, situate în sudul României, unde solul este fertil, favorizând culturile de grâu, porumb, rapiță și lucernă.

  Anual cultivăm peste 8.000 de hectare, dintre care peste 30% sunt certificate pentru agricultură organică. Utilizăm îngrășăminte naturale și investim în echipamente avansate pentru fertilizarea cu gunoi de grajd, evitând îngrășămintele chimice„, explică Iustin Paraschiv. Firma se bazează și pe sisteme moderne de irigații pentru a maximiza producția de cereale.

  La Provincia – Un lanț integrat

  La Carmistin, totul pornește de la agricultură. Compania procesează cerealele cultivate pe propriile terenuri în furaje, care apoi sunt distribuite fermelor unde sunt crescuți puii destinați consumatorilor.

  Începutul vieții puilor este în stațiile de incubație, unde ouăle sunt depozitate timp de 21 de zile. Compania a fost recunoscută pentru performanța sa în acest domeniu, depășind standardele Ross 140 Club.

  După incubație, puii sunt crescuți cu o dietă exclusivă din cereale organice până ating greutatea ideală pentru sacrificare. Ulterior, sunt transportați la unitățile de procesare, unde sunt pregătiți pentru distribuție și, în final, ajung pe rafturile magazinelor. Compania asigură un control riguros al întregului proces, garantând transparența și eficiența acestuia.

  Unde găsești produsele La Provincia

  La Provincia operează o rețea vastă de magazine proprii, prezente în multiple județe: Vâlcea, Argeș, Gorj, Hunedoara, Prahova, Tulcea, Teleorman, Dâmbovița, Ialomița, Călărași, Brăila și Ilfov.

  Produsele sale se găsesc de asemenea în marile lanțuri de supermarketuri precum Kaufland, Lidl, Supeco, Auchan, Metro, Cora, Selgros și altele.

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare