Acasă Lifestyle Nelson mandela inchisoare

Nelson mandela inchisoare

0
Nelson mandela inchisoare

Istoria lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un activist politic sud-african, care a servit ca primul presedinte al acestei tari dupa anii de apartheid. S-a nascut in anul 1918 si a fost liderul Congresului National African, care a luptat pentru drepturile civice si politice ale populatiei africane. El a fost arestat in anul 1962 pentru activitatile sale politice si a stat incatusat timp de 27 de ani.

Motivul arestarii

Nelson Mandela a fost acuzat de sabotaj si crime impotriva guvernului sud-african. El a fost considerat un terorist de catre statul sud-african si a fost acuzat de militanta si promovarea unor actiuni politice care au dus la destabilizarea guvernului. De asemenea, el a fost acuzat si de rebeliune provocata si organizarea unor actiuni militare impotriva guvernului.

Perioada de inchisoare

Nelson Mandela a stat inchis intr-o inchisoare de pe insula Robben, care se afla in vestul Africii de Sud. Acolo a petrecut 18 ani din cei 27 de ani de inchisoare. Conditiile de detentie erau foarte severe si Mandela a fost tinut in izolare, ceea ce a facut ca relatia lui cu familia sa si cu restul lumii sa fie sever limitata.

Actiunile lui Nelson Mandela

Cele mai citite articole

In timpul cat a stat in inchisoare, Nelson Mandela a devenit simbolul luptei pentru drepturile omului in intreaga lume. El a sustinut lupta impotriva apartheidului, pentru a obtine drepturile egale pentru populatia africana. El a folosit strategii nonviolente si a atras atentia asupra cauzei sale, inspirand multe persoane in lume.

Eliberarea lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost eliberat din inchisoare in anul 1990 si a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai mari lideri politici ai tuturor timpurilor. El a fost ales presedinte al Africii de Sud in anul 1994 si a fost primul presedinte african ales in mod democratic. Unul dintre primii sai actiuni a fost sa-l elibereze pe fostul presedinte al Africii de Sud, care a fost condamnat pentru crime impotriva umanitatii.

Legatura lui Mandela cu lumea

Nelson Mandela a fost onorat pentru lupta sa pentru pace si egalitate si, in timpul vietii sale, a castigat numeroase premii, printre care si Premiul Nobel pentru Pace in 1993. El a fost unul dintre cei mai mari lideri ai tuturor timpurilor si a inspirat milioane de persoane din intreaga lume.

Moartea lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a murit la varsta de 95 de ani, in anul 2013, dar moartea sa a fost simtita in intreaga lume. El a ramas in istorie ca un lider politic, cu o lupta neobosită pentru pace si egalitate. Eforturile sale au pus veghea pe drepturile omului si a contribuit la schimbari majore in Africa de Sud.

Cele mai citite articole