Acasă Lifestyle Nelson mandela copii

Nelson mandela copii

0
Nelson mandela copii

Viata lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost unul dintre cei mai importanti lideri ai Africii de Sud si al lumii. Nascut la 18 iulie 1918, in satul Mvezo, provincia Capului de Est, Mandela a crescut in traditia Xhosa si a absolvit Universitatea Fort Hare. In 1942, el si-a luat si un nume englezesc, Nelson, pe care l-ar fi folosit pentru restul vietii sale.

Mandela a condus mai multe campanii pentru drepturile civile si a fost condamnat la inchisoare pe viata in 1962, ceea ce l-a facut sa devina un simbol al luptei impotriva apartheid-ului. Unul dintre cei mai cunoscuti lideri ai lumii, Mandela a fost eliberat din inchisoare in 1990. El a devenit presedintele Africii de Sud in 1994 si a avut o mare influenta asupra reformelor sociale si democratice din tara.

Copiii lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a avut patru sotii si sase copii. Primul sau copil, si singurul nascut dintr-o casatorie anterioara, a fost Madiba Thembekile, nascut in 1946. Thembekile a murit in tragicul accident de masina in 1969. Al doilea copil al lui Mandela, Makgatho, s-a nascut in 1950 din casatoria sa cu Evelyn Mase. Mandela si Mase au avut doua fiice: Makaziwe, nascuta in 1947 si Zenani, nascuta in 1959.

Mandela a divortat de Mase in 1958 si s-a casatorit cu Nomzamo Winifred Madikizela in 1959. Aceasta casatorie a adus pe lume doi copii, Zindzi, nascuta in 1960, si Zweli, nascut in 1962. Mandela s-a casatorit pentru a patra oara cu Graca Machel in 1998. Machel avea doi copii dintr-o casatorie anterioara.

Marea influenta a lui Nelson Mandela asupra copiilor sai

Mandela a avut o mare influenta asupra vietii si dezvoltarii copiilor sai. El le-a transmis valorile sale si le-a invatat sa fie responsabili si sa se respecte, sa fie loiali si sa recunoasca importanta cauzei lor. Dar cel mai important, Mandela le-a invatat sa fie uniti si sa respecte diversitatea, rasismul nefiind tolerat.

Cele mai citite articole

Mandela le-a insuflat de asemenea respectul pentru educatie si le-a incurajat sa urmeze propriile vise. El a dorit ca cei mai mici sai copii sa aiba o educatie excelenta, astfel incat sa poata face schimbari pozitive in lume. De asemenea, le-a insuflat copiilor sai valorile de umanitate si compasiune pe care el le-a pastrat toata viata.

Munca si reusitele copiilor lui Nelson Mandela

Copiii lui Nelson Mandela au mostenit valorile sale si au luptat pentru drepturile omului in Africa de Sud. Makgatho Mandela a studiat medicina la Universitatea Witswatersrand si a devenit un membru important al ANC. El a fost unul dintre primii membri ai Partidului Comunist African si a ajutat la infiintarea unei linii de finantare a lui ANC. Makgatho a murit in 2005, la varsta de 54 de ani, din cauza SIDA.

Makaziwe si Zenani Mandela au fost implicate activ in lupta pentru drepturile omului si au crescut mai multi copii ai ANC. Zindzi si Zweli Mandela au continuat sa lucreze impreuna cu ANC, fiind implicati in campanii sociale. Zindzi a devenit si prima ministru al Afacerilor Externe si al Educatiei in 1994. Zweli a fost prim-ministru in 2004 si a servit in pozitie pana in 2009.

Mostenirea lui Nelson Mandela

Din toate acestea, putem vedea ca mostenirea lui Nelson Mandela se extinde si asupra copiilor sai. Copiii lui au preluat cauza lui Mandela si au continuat sa lupte pentru libertate si drepturi egale in Africa de Sud si in intreaga lume. Ei au urmat exemplul lui Mandela si au preluat valorile sale, astfel incat sa isi poata schimba si sa isi poata servi comunitatea.

Recunoasterea internationala a lui Nelson Mandela

In 1993, Nelson Mandela a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa la viitoarea uniune pacifica a Africii de Sud. In urma premiului, Mandela a devenit un simbol al luptei impotriva apartheid-ului si a discriminarii, fiind recunoscut si respectat la nivel international. Mandela a fost din nou recunoscut in 2012, cand a primit Premiul Presedintelui Barack Obama pentru Libertatea si Drepturile Omului.

Concluzie

Nelson Mandela a fost unul dintre cei mai importanti lideri ai Africii de Sud si al lumii. El a avut patru sotii si sase copii si a avut o mare influenta asupra vietii si dezvoltarii acestora. Copiii lui Mandela au mostenit valorile sale si au luptat pentru drepturi egale in Africa de Sud si in intreaga lume, preluand valorile lui Mandela. Prin munca sa si prin recunoasterea acordata de Premiul Nobel si de Premiul Presedintelui Obama pentru Libertatea si Drepturile Omului, Mandela a avut un impact profund si durabil asupra Africii de Sud si a lumii intregi.

Cele mai citite articole