Acasă Lifestyle Nelson mandela citate

Nelson mandela citate

0
Nelson mandela citate

Numele lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un lider simbolic al luptei anti-apartheid din Africa de Sud. Nascut la 18 iulie 1918, a devenit primul presedinte al tarii dupa abdicarea regelui Jacob Zuma. Acesta a fost cunoscut pentru liderul sau de curaj si abilitățile sale de comunicare, ceea ce a ajutat la construirea unei noi identități naționale în Africa de Sud. Acest articol examinează câteva dintre cele mai memorabile citate ale lui Nelson Mandela, care se potrivesc în mai multe situații și arată profunzimea și forța credințelor sale.

Citate Nelson Mandela despre libertate

Prima citație de la Nelson Mandela este, „Fiecare om ar trebui să aibă dreptul de a avea libertatea de a-și alege destinul său”. Acesta a fost o afirmație puternică despre drepturile omului și a fost folosită în campania sa pentru abolirea apartheidului. Acest lucru a pus sub semnul întrebării practica care a împiedicat majoritatea cetățenilor să obțină statutul de cetățean de drept și să-și exercite libertățile fundamentale. Această citație își demonstrează valoarea în lumea de astăzi, deoarece se aplică în cazul tuturor persoanelor care sunt în căutarea drepturilor lor, indiferent de unde se află.

Citate Nelson Mandela despre egalitate

A doua citatie de la Nelson Mandela este, „Egalitatea este esenta libertatii, dreptului si justitiei”. Acest lucru se refera la faptul ca toți oamenii ar trebui sa fie tratati cu egalitate și sa aibă aceleași drepturi, fără egal. Acest lucru se aplica nu numai in Africa de Sud, ci si in alte parti din lume. Acest lucru a fost o parte importanta a campaniei sale pentru drepturile cetatenilor, egalitatea fiind una dintre cheile transformarii Africii de Sud intr-o tara moderna. Acest lucru se aplica, de asemenea, in lumea de astazi, unde multe persoane sunt tratate cu inegalitate.

Citate Nelson Mandela despre demnitate

Cele mai citite articole

O alta citație de la Nelson Mandela este, „Nu există nici un scop mai nobil decât acela de a-ți apăra demnitatea și a încuraja pe alții să-și apere demnitatea lor”. Acesta se refera la onoarea si respectul pe care le merita toti oamenii si la valoarea si importanta lor in societate. Acest lucru a fost evidentiat de Nelson Mandela in lupta sa impotriva apartheidului, lupta care a dus la recunoasterea si respectarea drepturilor si libertatilor tuturor cetatenilor Africanii de Sud. Acest lucru este esential si astazi, cand multi oameni sunt lezati din cauza discriminarii și abuzului.

Citate Nelson Mandela despre unitate

O alta citație de la Nelson Mandela este, „Cea mai puternică armă pe care o avem este unitatea”. Acesta se refera la nevoia de a ne uni fortele pentru a schimba lumea in care traim. Acest lucru a fost evidentiat in lupta sa impotriva apartheidului, unde a creat un consens in intreaga lume pentru a lupta impreuna impotriva acestei practici. Acest lucru este la fel de relevant astazi, atunci cand oamenii au nevoie sa se uneasca pentru a lupta impotriva discriminarii si a abuzului.

Citate Nelson Mandela despre curaj

Ultima citație de la Nelson Mandela este, „Curajul nu este lipsa teama, ci curajul este a accepta teama”. Acest lucru se refera la nevoia de a face fata provocarilor si de a avea curajul de a lupta pentru ceea ce este corect. Acest lucru a fost evidentiat de Nelson Mandela prin curajul și determinarea sa de a se opune practicilor inchizitoare ale apartheidului și de a lupta pentru drepturile cetățenilor Africanii de Sud. Acest lucru se aplica, de asemenea, in lumea de astazi, cand oamenii au nevoie sa lupte impotriva discriminarii si a abuzului.

Concluzie

Nelson Mandela a fost un lider simbolic al luptei anti-apartheid din Africa de Sud. Acesta a fost cunoscut pentru liderul sau de curaj și abilitățile sale de comunicare. Acest articol a prezentat câteva dintre cele mai memorabile citate ale lui Nelson Mandela, care se potrivesc în mai multe situații și arată profunzimea și forța credințelor sale. Aceste citate includ idei despre libertate, egalitate, demnitate, unitate si curaj. Acestea sunt citate puternice care se aplica in lumea de astazi si care arata importanta lor pentru lume.

Cele mai citite articole