More

  Ultimele Articole

  Energie geotermala

  Energie geotermala

  Introducere

  Energie geotermala sau geotermie implica furnizarea de energie prin folosirea caldurii adanci din interiorul Pamantului. Ea se refera la procesul de extragere a energiei termice adanci din interiorul Pamantului si transformarea acesteia in energie utilizabila. Aceasta tehnologie poate fi folosita pentru a produce caldura, electricitate sau alte forme de energie folositoare. Este o tehnologie inovativa cu potentialul de a furniza energie curata, nepoluanta si regenerabila.

  Definitie

  Energie geotermala se refera la procesele de extragere si utilizare a energiei termale din interiorul Pamantului, inclusiv din zacaminte geotermale, magma sau gheizere. Cea mai mare parte a energiei geotermale provine din caldura primara din inima Pamantului, care este produsa prin descompunerea atomilor de uraniu si thorium. Aceasta caldura este transportata la suprafata Pamantului prin circulatia fluidelor subterane.

  Fluxul de energie geotermala

  Fluxul de energie geotermala se refera la transportul caldurii adanci din interiorul Pamantului la suprafata sa. Energia geotermala este transportata de doua moduri: prin convectie si prin radiatie. In convectie, energia geotermala se transmite prin miscarea fluidelor fierbinti sau a materialului lichid care se leaga de suprafata. In schimb, radiatia se refera la transportul energiei prin unde electromagnetice care apar in aer si sol si care transporta energia termala de la suprafata la inima Pamantului.

  Avantajele energiei geotermale

  Cele mai citite articole

  Energia geotermala ofera mai multe avantaje fata de alte forme de energie regenerabila. Deoarece energia geotermala provine din sursele profunde ale Pamantului, este mai putin afectata de schimbarile meteorologice decat alte surse de energie regenerabila. De asemenea, aceasta poate fi folosita pentru a produce energie electrica de mare performanta si cu costuri reduse si poate fi folosita si pentru a incalzi cladirile si pentru a furniza caldura in industrii. In plus, aceasta forma de energie are un impact minim asupra mediului, deoarece nu produce gaze nocive sau reziduuri.

  Aplicatii

  Energia geotermala poate fi folosita pentru a furniza energie electrica si energie termica si pentru a alimenta aplicatii industriale. Din acestia, unul dintre cei mai obisnuiti este utilizarea energiei geotermale pentru a alimenta turbinele de abur sau turbinele de gaze. Aceasta tehnologie poate fi, de asemenea, folosita pentru a furniza apa calda si energie termica pentru incalzirea cladirilor. In plus, energia geotermala poate fi folosita si pentru a asigura apa calda pentru consumatorii rezidentiali si comerciali.

  Riscuri

  Desi energia geotermala are potentialul de a furniza o sursa de energie curata si nepoluanta, exista si unele riscuri asociate cu utilizarea acesteia. Unul dintre cele mai importante riscuri este contaminarea fluidelor subterane si a solului in zona de extragere a energiei geotermale. Acest lucru poate duce la poluarea apei potabile si a altor resurse de apa, precum si la imbolnavirea animalelor si a oamenilor. De asemenea, un alt risc este aparitia eruptiilor vulcanice datorita circulatiei fluidelor fierbinti si a presiunilor pamantului.

  Concluzie

  Energia geotermala este o forma de energie curata, nepoluanta si regenerabila. Aceasta poate fi folosita pentru a produce energie electrica si termica, precum si apa calda. Energia geotermala are potentialul de a transforma economiile locale si globale prin furnizarea unei surse de energie nepoluante si curata. Cu toate acestea, exista si unele riscuri asociate cu utilizarea energiei geotermale, cum ar fi contaminarea fluidelor subterane si a solului, precum si eruptiile vulcanice. Cu toate acestea, energia geotermala ramane o sursa de energie regenerabila cu potential semnificativ.

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare