Ultimele Articole

Care sunt metodele prin care poti pastra confidentialitatea proiectelor viitoare ale companiei?

Spionajul industrial este unul dintre cele mai des intalnite tipuri de astfel de activitati, care se practica de zeci de ani. La astfel de metode apeleaza competitorii dintr-un anumit domeniu pentru a afla planurile de viitor ale unei companii concurente, adesea pozitionata in top.

De aceea, in momentul in care o companie este in plin proces de creare si dezvoltare a unui proiect, indiferent ca este vorba despre lansarea unui nou produs sau serviciu, ori poate o asociere importanta, managerii trebuie sa ia toate masurile pentru a impiedica scurgerea de informatii. Acest lucru poate fi facut prin mai multe metode, de preferat cumulate: 

  • Alegerea cu mare atentie a membrilor echipei 

Pentru dezvoltarea unui asemenea proiect este necesara o intreaga echipa, motiv pentru care alegerea membrilor acesteia ar trebui facuta cu mare atentie. Este de preferat ca din echipa sa faca parte numai persoane cu un rol esential in proiectul respectiv si care au dovedit deja ca sunt persoane de incredere. 

Cele mai citite articole

Un angajata care nu intelege importanta confidentialitatii unor astfel de proiecte poate contribui la scurgerea de informatii, fie neintentionat, fie din dorinta de a obtine castiguri materiale de la companiile concurente. 

  • Verificarea salilor in care au loc sedintele 

Chiar si in situatia in care fiecare membru al echipei stie cu exactitate ce are de facut, intalnirile periodice, sedintele, sunt absolut necesare pentru a se putea pune la punct planul de dezvoltare. De asemenea, in cadrul acestor sedinte se discuta problemele intampinate, solutiile la acestea si chiar obiectivele urmarite. 

Din acest motiv, cei care conduc sedintele ar trebui sa se asigure ca sala de sedinte este una sigura, ca nu exista surse prin care pot fi ascultate discutiile. O solutie simpla si rapida prin care se pot cauta si identifica posibilele dispozitive de spionaj instalate in incapere este cu ajutorul unor detectoare camere si microfoane spion. In plus, acestea sunt foarte usor de utilizat, nefiind necesare cunostinte speciale. 

Prin urmare, inca de la demararea planului de dezvoltare a proiectului, managerii ar trebui sa se asigure ca nu exista brese de scurgere a informatiilor. 

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare