Ultimele Articole

La ce salariu poate ajunge un lucrator comercial

Tot mai multe mall-uri si supermarket-uri au invadat piata romaneasca in ultimii ani, iar succesul lor a influentat cresterea semnificativa a salariilor lucratorilor comerciali. Sansele ocuparii unui astfel de post cresc pentru cei cu experienta si pentru cei care aleg sa urmeze un curs de lucrator comercial.
Un lucrator comercial isi foloseste abilitatile pentru a oferi servicii clientilor, pentru a prelucra platile si pentru a asigura tranzactii intr-un cadru de vanzare cu amanuntul. Acesta trebuie sa aiba cunostinte competente despre aspectul si inventarul magazinului, pentru a ajuta clientii sa localizeze produsele si au sarcina de a mentine magazinul bine organizat si aprovizionat.

Cu alte cuvinte, ocupatia de lucrator comercial presupune vanzarea produselor, intocmirea rapoartelor cu privire la vanzarile efectuate, verificarea si actualizarea stocurilor de produse. Mediul de lucru al acestuia este reprezentat de punctul de vanzare in comert.

Alte atributii ale unui lucrator comercial pot include:

• Asigurarea ca toate produsele aflate la vanzare sunt expuse corespunzator
• Actualizarea informatiilor despre clienti in baza de date a firmei
• Buna comunicare cu clientii pentru a raspunde la intrebari sau pentru a determina nivelul lor de satisfactie
• Colaborarea cu alti angajati din vanzari pentru monitorizarea stocurilor si primirea comenzilor
• Raportarea imediata a eventualelor probleme de inventar, service sau siguranta catre management
• Mentinerea curata si bine organizata a spatiilor de lucru si a spatiilor comerciale

Angajatii comerciali, cei mai cautati in Romania

Cele mai citite articole

Potrivit unui reportaj realizat de ProTv la finalul anului 2019, faptul ca, in ultimii zece ani, comertul cu amanuntul a cunoscut in Romania una dintre cele mai mari dezvoltari din Europa Centrala si de Est, casierii si lucratorii comerciali au ajuns printre cei mai vanati angajati din tara noastra. Cauzele acestei situatii tin de extinderea masiva a marilor retele comerciale pe piata locala si explozia consumului.

Aproape toate marile lanturi europene de supermarketuri, dar si de mobila si de imbracaminte, au intrat si s-au extins pe piata locala, iar nevoia de lucratori comerciali este in prezent mai mare ca oricand. Asta i-a determinat si pe angajatori sa majoreze salariile si sa ofere si alte beneficii extrasalariale.

Ce salarii castiga lucratorii comerciali in Romania

Salariile in retail au fost multa vreme dintre cele mai mici din Romania, dar in ultimii ani, pe fondul deficitului tot mai acut de pe piata muncii, angajatorii au inteles ca nu pot avea forta de munca de calitate decat daca nu majoreaza veniturile si nu ofera si ceva extra pe langa.

Majoritatea lanturilor de supermarketuri din Romania, lucratorii comerciali si vanzatorii castiga salarii care depasesc 2.000 de lei net, la care se adauga bonuri de masa, prime de sarbatori, dar si program flexibil.

In cazul lucratorilor din cafenele sau restaurante de tip fast-food, salariile nete ajung si la 3.000 de lei, iar pentru magazinele de moda sau cosmetice, veniturile sunt mai mari, iar angajatii primesc si procente din vanzari.

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare