Ultimele Articole

Tu știi cum alegi cele mai bune centrale termice? Află de la specialiști!

În sezonul rece, când temperaturile sunt foarte mici și facturile la întreținere foarte mari, alegerea unei centrale termice este cea mai bună decizie pe care o pot lua deopotrivă proprietarii de apartamente, cât și de case. 

Puține persoane știu cât de important este alegerea unui sistem de încălzire util, sigur, care nu consumă mult. Centrala termică pe gaz este cea mai utilă la acest moment, astfel încât stabilirea caracteristicilor acestui echipament reprezintă primul pas care aduce satisfacții utilizatorilor. Specialiștii recomandă cumpărătorilor să fie la curent cu ultimele noutăți și să aleagă centrală potrivită locuințelor lor.

Puterea și eficiența centralei termice

Puterea centralei termice pe gaz este un criteriu important pe baza căruia se alege un astfel dispozitiv de încălzire a locuinței. Puterea este exprimată în KW și este un important lucru ce trebuie luat în considerare, întrucât sub-dimensionarea duce la un disconfort termic și la o uzură prematură a echipamentului.

În vederea evaluării puterii termice a centralei pe gaz se iau în calcul mai multe aspecte: dacă centrala funcționează exclusiv pentru încălzirea interiorului sau și pentru apă caldă menajeră, volumul de aer ce trebuie încălzit și debitul de apă caldă necesar. Pentru o locuință de 100mp cu o singură baie este necesară o centrală termică de 24 kW.

Cele mai citite articole

În ceea ce privește eficiența centralei termice, aceasta este măsurată procentual și, cu cât este mai mare, cu atât utilizatorii vor economisi mai mult la plata facturilor pe gaz.

Confort, design și conectivitate – elemente importante în alegerea unei centrale termice

Odată stabilite principalele criterii, și anume modul de funcționare, puterea și eficiența, cumpărătorii trebuie să țină cont și de gradul de confort și economiile pe care le asigură acest dispozitiv de încălzire. Funcția cea mai des întâlnită în cazul centralelor termice eficiente este cea de auto-reglare, prin care centrală își restabilește parametrii de funcționare raportați la temperatura ambientală, dar există și opțiuni pentru confortul apei cum ar fi programarea timpului și temperaturii de funcționare.

Modalitatea de prindere a centralei și designul, precum și dimensiunile compacte și tipul de afișaj al centralelor din oferta Aleroma.ro reprezintă criterii suplimentare pe care cumpărătorii le iau în calcul atunci când aleg un model pe care îl vor folosi ani de zile.

Nu în ultimul rând, centralele termice se aleg și în funcție de marcă, garanție sau de preț. Sistemele de încălzire alese trebuie să aparțină unei mărci cunoscute pe piață, dar și să aibă o garanție care să depășească 12-24 de luni. Un preț foarte mic pentru o centrală termică nu asigură neapărat și cele mai bune funcții.

Așadar, alegerea centralei termice trebuie făcută în funcție de necesitățile clienților de încălzire, dar și de dimensiunea casei sau apartamentului în care va fi montată. Centrală termică este cea mai eficientă și mai economică opțiune de încălzire a locuințelor, dar și de generare a apei calde menajere.

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare