Ultimele Articole

Care sunt avantajele aduse de anvelopele de vara?

Odata cu sosirea verii, temperaturile ridicate pot afecta anumite parti ale vehiculului: de aceea este important sa se efectueze o revizie, mai ales daca se planuieste o plecare in vacanta cu masina. Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante piese, deoarece sunt singurul element care mentine masina in contact cu drumul.

In lunile mai calde, cauciucul se poate dilata, ceea ce va face ca masina sa fie mult mai instabila. De aceea, se recomanda utilizarea unor anvelope de vara Hankook, care sunt fabricate dintr-un cauciuc mai dur si care raman eficiente chiar si la temperaturi foarte ridicate: astfel, rotile se prind mult mai bine de asfalt, iar soferul poate pastra un control mai bun asupra vehiculului. 

Motive pentru a cumpara anvelope de vara

1. Manevrabilitate mai buna si flexibila

Anvelopele de vara ofera o aderenta mai buna pe sosea, ceea ce face ca sofatul sa fie mult mai sigur. Tocmai acest lucru reduce timpul de franare, evitand posibilele accidente de coliziune. Faptul ca de obicei, cauciucul anvelopelor de vara este mai moale permite masinii sa vireze, sa evite obstacolele si sa ia virajele intr-un mod mult mai usor.

2. Franarea

Cele mai citite articole

Anvelopele de vara au o capacitate de franare mai buna pe teren uscat, atata timp cat temperatura este mai mare de 7 grade. Sub aceasta temperatura nu ar trebui folosite, deoarece ar creste riscul de accident, motiv pentru care se recomanda cu insistenta sa nu fie folosite pe ploaie sau zapada.

3. Zona de contact mai mare

Anvelopele de vara sunt, in general, mai late, ceea ce le confera o aderenta mai buna la drum. Cu toate acestea, atunci cand carosabilul este umed, acest lucru creste riscul de a pierde tractiune sau chiar de a face acvaplanare, asa ca trebuie sa se acorde o atentie sporita atunci cand se conduce pe ploaie dupa montarea anvelopelor de vara.

4. Viteza de reactie

Anvelopele de vara ofera soferului un control mai rapid si mai precis al vehiculului, in special in curbele stranse, ceea ce le face indispensabile pentru toti iubitorii de condus sportiv.

5. Preturile anvelopelor de vara

Anvelopele de vara sunt mai ieftine decat cele de iarna, asa ca schimbarea lor nu costa mult. In plus, echiparea masinilor cu anvelope adecvate sezonului ajuta la economisirea combustibilului. Astfel, nu numai ca se reduce cantitatea de combustibil folosit, dar si zgomotul facut de vehicul.

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare