Ultimele Articole

Cum putem trata apa dura?

Electrocasnicele si instalatiile sunt victimele depozitelor de tartru? Ai observat urme albe de calcar pe vesela? Acestea sunt indicii clare a faptului ca apa este dura, cu alte cuvinte, extrem de calcaroasa. Exista numeroase solutii in ziua de azi pentru a trata apa dura, pentru a stopa definitiv depunerea de tartru.

Ce este o apa dura?

Inainte de a enumera solutiile potrivite pentru eliminarea fierului si manganului din apa vom explica ce este o apa dura. Apa este considerata dura atunci cand este incarcata cu ioni de magneziu si ioni de calciu. Acesti ioni sunt responsabili de formarea de calcar. Apa dura este potabila insa contine o cantitate mare de saruri dizolvate.

O apa dura prezinta, chiar daca acest lucru nu are efecte nadorite asupra sanatatii, numeroase inconveniente de utilizare: diminueaza eficienta detergentilor sau solutiilor pentru spalat vase, se afla la originea depozitelor de tartru de pe vase si este, in egala masura, nociva pentru aparatele electrocasnice din bucatarie. 

Cele mai citite articole

Pentru a trata apa dura, pentru a elimina fierul si manganul din apa poti opta pentru un dedurizator apa care va elimina ionii responsabili de formarea calcarului si alte depozite. Exista si numeroase filtre pentru fier si mangan care se utilizeaza la un singur punct de consum, in bucatarie spre exemplu sau sisteme care se pot utiliza pentru intreaga locuinta.

Filtrele automate pentru eliminarea fierului si manganului din apa

Acestea se pot folosi in procese de productie, in cadrul carora apa intra in componenta hranei, intr-o fabrica de paine spre exemplu. Aceste filtre automate sunt construite pe valve electonice de comanda, cu rasina eco alimentara. In cazul sistemelor de filtrare pentru fier si mangan care sunt instalate la un singur punct de consum, acestea utilizeaza tehnologia cu osmoza inversa.

Tratarea apei dure cu un dedurizator

Un dedurizator reprezinta unul din cele mai bune echipamente pentru tratarea apei dure in mod eficient si durabil. Tratarea apei dure se va face prin intermediul unei rasini care capteaza ionii de magneziu si calciu responsabili de formarea de tatru si ii inlocuieste cu ioni de sodiu. 

Apa dura este astfel debarasata de substantele care o facea nociva pentru canalizari. Un dedurizator de apa prezinta avantajul de a elimina in mod durabil calcarul si de a elimina mirosul si gustul neplacut al apei.

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare