Ultimele Articole

Ceai ghimbir, beneficii pentru intregul organism

Consumul unui ceai ghimbir este ideal pentru a preveni digestia proasta dupa o masa grea sau pentru a atenua problemele care rezulta din aceasta. Daca suferi de indigestie si dispepsie (balonare, arsuri la stomac, boala de reflux gastroesofagian), acest ceai va deveni cel mai bun aliat al tau. Rizomul de ghimbir contine enzime care stimuleaza digestia. Poti bea ceai ghimbir pentru a profita de beneficiile ghimbirului si pentru a-ti stimula digestia.

Ghimbirul amelioreaza greata

Suferi in mod regulat de greata sau chiar varsaturi? Ceaiul de ghimbir te poate ajuta sa atenuezi disconfortul. Acest lucru se datoreaza faptului ca ghimbirul reduce miscarile stomacului si duodenului (prima parte a intestinului subtire). Actiunea sa preliminara asupra golirii gastrice ajuta si la reducerea senzatiei de greata. Prin urmare, ceaiul de ghimbir este bun pentru greata si/sau varsaturi in timpul sarcinii sau pentru rau de miscare.

Ceaiul de ghimbir este bun pentru energizare si pentru diverse boli

Rizomul plantei contine vitaminele B, C si E, precum si numeroase minerale si oligoelemente precum magneziu, fier si potasiu. Acestea ajuta la reducerea oboselii. Ghimbirul este, de asemenea, bogat in gingeroli, compusi antioxidanti responsabili pentru gustul sau usor intepator. Prin urmare, ceaiul de ghimbir are un efect 3 in 1: tine la distanta oboseala, intareste organismul si, de asemenea, il protejeaza de radicalii liberi pentru a ramane sanatos.

Ceaiul de ghimbir este foarte usor de preparat. Gustul ghimbirului se combina bine cu multe alte ingrediente, cum ar fi lamaia, portocala, mierea sau scortisoara. Incanta-ti papilele gustative cu noi combinatii de ceai ghimbir. Consumand aceasta bautura, te vei bucura de toate beneficiile ghimbirului.

Cele mai citite articole

Conform mai multor studii, ghimbirul poate scadea glicemia. In plus, proprietatile antiinflamatorii ale ghimbirului ajuta la atenuarea simptomelor secundare ale diabetului zaharat – umflarea si inflamatia. Condimentul reduce glicemia si stimuleaza productia de enzime responsabile de descompunerea grasimilor. De asemenea, s-a demonstrat ca ghimbirul prelungeste senzatia de plenitudine. In medicina traditionala, ghimbirul este folosit pentru a trata bolile articulatiilor – artrita si artroza. Un studiu din 2014 demonstreaza ca ghimbirul este eficient in ameliorarea durerii din articulatiile inflamate, precum si in cresterea mobilitatii acestora. 

Ceai ghimbir – Actiune asupra creierului si sistemului cardiovascular

Datorita compozitiei bogate in vitamine si minerale, ghimbirul poate fi atribuit produselor care au un efect pozitiv asupra functionarii creierului si a sistemului cardiovascular. Acest lucru se datoreaza si imbunatatirii proprietatilor sangelui, ceea ce este, fara indoiala, important atat pentru vasele de sange, cat si pentru schimbul de gaze tisulare in general. Ghimbirul are efect anti-sclerotic, scade nivelul de colesterol din sange, previne formarea depunerilor de grasime pe peretii vaselor de sange si are un efect benefic asupra dizolvarii placilor de colesterol deja existente.

Imbunatatirea functiilor cognitive este una dintre principalele proprietati ale plantei condimentate. Cu utilizarea regulate a ceaiului de ghimbir, concentrarea atentiei creste, memoria este intarita si functiile de vorbire se imbunatatesc.

Ghimbirul contine gingerol. Are efect antiinflamator, ajutand la reducerea cantitatii de radicali liberi din organism. Astfel, ghimbirul incetineste imbatranirea si celulele creierului, rezista impotriva dezvoltarii bolilor Alzheimer si Parkinson.

Cele mai citite articole

Latest Posts

Articole Populare